Nutidens blandband är playlists, spellistor, på Spotify, Youtube och andra streamingtjänster. I tonåren satt jag med dubbel kassettbandspelare och gjorde blandband efter blandband, dåtidens spellistor. Som för många andra var drömmen att bli DJ. Jag hängde ofta i skivbutikerna och lyssnade igenom alla nya maxisinglar.

Nyligen gick jag igenom några flyttlådor med mina gamla vinylskivor, och det var riktigt nostalgiskt. Tyvärr fanns knappt hälften av låtarna att finna på Spotify, några av de mer ovanliga låtarna fanns på Youtube. Jag har ca 1000 CD-skivor i några andra lådor och jag har vid några tillfällen funderat på hur stort projekt det skulle vara att konvertera dem till MP3. Förmodligen kommer jag inte lyssna på mycket av den musik jag lyssnade på under 90-talet eftersom alla CD-spelare hemma har åkt ut för länge sedan.

Mina spellistor

Fortfarande är det riktigt roligt att göra ”blandband” eller spellistor och oftast är det på Spotify. Det är lätt att dela med sig av spellistorna och därför tänkte jag göra det här. Hittar jag bra musik som bara finns på Youtube gör jag listor även där.

Gym Rat – musik för träning

Min huvudsyssla mellan seten på gymmet är att välja låtar och lägga dem i spellistor. Därför har det blivit en ...
Läs Mer

Playlists New Years Eve 2017/2018

I år hann jag bara göra en spellista avsedd för nyårsmingel. Förra året gjorde jag flera spellistor för nyårsfestandet, jag ...
Läs Mer

JK40 party playlists

Visa alla spellistor JK40 80's Party JK40 90's Party JK40 Disco Dancefloor JK40 Lounge House JK40 Clubbing History JK40 Dance ...
Läs Mer