Du har väl inte missat Ronald Jenkees, en av de skönaste karaktärerna på Internet. En aningens speciell person som för några år sedan blev mycket känd när han började lägga upp sina jam-sessions på YouTube.
Det finns många teorier kring den här personen och som alltid ett rykte som florerar om att personen är påhittad eller tillgjord. Till exempel ska Ronald Jenkees vara en pseudonym för Benjamin Feltes, också med en hip-hop-historik som Big Cheez.I vilket fall är musiken han gör fantastiskt skön och när han släppte sin första CD 2007 köpte jag den direkt. Ronald väljer att sälja direkt på sin egen hemsida och tar bara 10 USD för att ladda ner hans album så det är värt pengarna flera gånger om.


Tyvärr är inte den första CDn riktigt så bra som hans videos som är liveinspelade. När han spelat in skivan så känns soundet aningen stelare är de sköna “jam” han gör improviserat.De mest populära av hans videor har fem miljoner träffar och flera andra artister har lagt ned mycket tid på att tolka hans låtar och göra covers. Det är ett stort erkännande som artist anser jag. Större än att bli publicerad av något stor skivbolag och hamna på försäljningslistorna.


Jag har precis köpt och laddat ned hans nya album som har stora förväntningar på sig. Några av låtarna han har med på albumet han funnits på Youtube ett år eller längre i olika arbetsversioner och skivan släpptes i slutet av juli 2009.


Här har du de låtar som jag tycker är absolut bäst från nya skivan “Disorganized fun“. När jag ser honom spela så blir jag själv inspirerad och skulle gärna kunna spela med samma sköna känsla som Ronald. Jag antar att det skulle ta mig några år att komma dit.


messin with a guitar sound


“Throwing Fire”

“Disorganized fun”

Jag får gåshud varje gång jag hör dem, och jag kan lyssna om och om igen. När man ser hans talang så bryr man sig inte om personen är en påhittad karaktär eller inte.

Köp nu skivan för bara 10 USD så att Ronald Jenkees gör mer musik åt oss. 

Uppdatering: Jag hittade skivan Disorganized Fun på bandcamp.com där man kan lyssna på den gratis, men köp den i alla fall!

http://bandcamp.com/EmbeddedPlayer.swf/album=3643673227/size=venti/bgcol=4285BB/linkcol=FFFFFF/vis=equaliser3d/


Kommentera